استغفار و صدقه در ماه شعبان
ماه شعبان ماه دعا و مناجات با خداست. ماه تهذیب و آمادگی برای ورود به رمضان است. ماه شعبان نیز در شمار شریف ترین ایام سال قرار دارد که نه تنها خود شریف است، بلکه بستر ولادت ولی مطلق الهی، حضرت بقیه الله(ع) نیز هست. ا ز این روست که در سخنان پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) نیز به وفور به اهمیت این ماه اشاره شده است. بنا بر آنچه در شماری از متون روایی وارد شده، پیامبر اکرم(ص) در یکی از سال ها، به هنگام آغاز این ماه خطبه ای خواندند و مردم را نسبت به شرافت این ماه آگاه فرمودند. قسمت هایی از این خطبه چنین است:"شعبان ماه شریفی است و آن ماه من است. حاملان عرش آن را بزرگ می شمارند و حق آن را می شناسند. آن ماهی است که در آن همچون ماه رمضان، روزی بندگان زیاد می گردد و در آن بهشت آذین بسته می شود. و این ماه را شعبان نامیدند زیرا در آن ارزاق مومنان تقسیم می شود و آن ماهی است که عمل در آن چند برابر می شود و کار نیکو هفتاد برابر ثمره می دهد".
امام صادق علیه اسلام فرمود: کسی که در هر روز از شعبان هفتاد بار بگوید:(استغفرالله الذی لا اله الا هو الرحمن الرحیم الحی القیوم و اتوب الیه) در افق مبین نوشته می شود راوی گوید عرض کردم افق مبین چیست؟ فرمود: جلگه ای است در مقابل عرش و در آن نهرهایی است که به عدد ستارگان جام در آن ریخته شده است.
در ارتباط با اهمیت صدقه، از امام ششم علیه السلام نقل شده است که: خداوند صدقه ی این ماه را پرورش دهد و روز قیامت مانند کوه احد دیده می شود.
www.hawzah.net/ویژه نامه ماه شعبان
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: ☘شعبان ماه من است… هر كه ماه مرا روزه بدارد روز قيامت شفيع او خواهم بود☘️ (شعبانُ شَهري… فَمَن صامَ شَهري كُنتُ لَهُ شَفيعاً يَومَ القِيامَةِ)
بحارالأنوار، ج ۹۶، ص ۸۳
اکرام ماه شعبان از دیگر نکاتی است معظم له بدان تکیه میکنند. آن چنانکه در صلوات شعبانیه به آن تصریح شده است «الّذی کان رسول اللَّه صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم یدأب فی صیامه و قیامه فی لیالیه و ایّامه بخوعا لک فی اکرامه» و “آن اکرام این است که ما انشاءاللَّه خودمان و دل و جانمان را نزدیک کنیم به اهداف والای نظام اسلامی، و از موقعیت این ماه برای ایجاد خشوع و ذکر و توجه دلهای خودمان استفاده کنیم(۳۱/۰۶/۸۳)
رسیدن به جامعهای توسعه یافته و پیشرفته در پرتو معنویت و اخلاق اسلامی و فضایل انسانی و دینی در مسیر نیل به تمدن نوین اسلامی از اهداف والای نظام اسلامی است که انشاالله زمنیه ساز ظهور حضرت حجت (عج) خواهد شد.
در فرهنگ اسلامی و آموزههای دینی تأکید فراوانی بر دعا و عرض حاجت و نیاز، به ذات بی نیاز احدیت وارد شده است. دعا از جنبههای مختلف باعث رشد انسان مؤمن میشود. ادعیه وارد شده که از جانب معصومین به ما رسیده دارای معارف بلند و باعظمتی است که باعث تقرب عبد به مولا میشود که لازم است خود را ملزم به انس گرفتن با این ادعیه نماییم و بوسیله آنها دلهای خود را نرم کنیم. (۱۳/۷/۸۳) تدبر در این ادعیه باعث سیراب شدن روح و جان آدمی میشود که میتوان هدیههای معنوی الهی را در این ادعیه یافت. (۲۹/۷/۷۷) هر چند که زبان صحبت کردن با خدا، زبان مخصوصی نیست و هر کسی در هر جایگاه و مقام و منزلتی میتواند با خدای خود نجوا کند، ولی دعاهای مأثوره خصوصا دعاهای وارد شده در ماه شعبان شیوه سخن گفتن با پروردگار را به ما آموزش میدهند (۶/۳/۹۴) و بسته کاملی از حاجات سطح بالا برای دنیا و آخرت مؤمنین میباشد.
بیانات رهبری در مورد ماه شعبان